14 augusta 2013

Cha Azores – Gorreana tea

Cierne caje –  vsetky druhy  (broken leaf, pekoe, orange pekoe)  maju spolocnu charakteristiku: ovocne az kyselkave s jemne slanou koncovkou naznacujucou blizkost mora a mineralnu sopecnu  podu. Aj silnejsie nalevy su pitne a nemaju skoro ziadne zvierave stahujuce ucinky. Horkost je tiez velmi jemna. Zvierovost sa prejavuje v dochuti je skor podobna ucinku cistronov. Zda sa ze obsahuju minum kofeinu, ktore srdce skoro vobec nepociti.Medzi listkami sa najdu sem tam stonky. Prve dva nalevy su porovnatelne, treti uz slabne...

Zeleny caj Hysson – ak si odmyslime ciernu chut, popis ciernych cajov sa hodi aj na tento zeleny. Zaujimave je, ze typicka zelena chut tu nie je vyrazna.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára