25 októbra 2013

Man Xin Long Bulang 2013

Velke listky v zohratej konvicke vonaju ciernym lesnym medom. Prvy nalev je kristalovo hnedooranzovy a chuti sladko pri piti, ale hned prva dochut je prekvapivo horka, ale nie neprijemne.  Pozdejsia dochut je prijemne horka bez zvieravosti. Vobec nie je citit ovocie. Druhy nalev uz nie je kristalovy aj silne horky uz pri piti. Vona je velmi medova a v prazdnej salek este silnejsia. V dochuti sa zacina prejavovat zamatova zvieravost a medova vona. Treti nalev sa precistil, ale nestratil svoju silnu horkost. Zvieravost v dochuti je drsnejsia a skryva jemne naznaky ovocnosti. V dlhsej dochuti zacina vanut chladivy vetrik.  Dalsie salky daju priestor aj medovej sladkosti, ked su receptory horkosti dostatocne unavene. Svrty nalev  po asi 3 hodinovej obednej prestavke, stratil svoju prikru horkost v prospech ovocnosti bez zvieravosti.   Velke listky v konvicke su svetlozelene s jednym hnedym.  Piatemu nalevu pribudla prijemna zvieravost.

24 októbra 2013

Yiwu 2012 Gua Feng Zhai pressed in 2013

Zo zohriatej konvicky sa sirila silna medova vona sucheho caju, ktoreho prvy nalev bol hnedooranzovy. Chut je dokonale vyvazena, nic neprevlada, a az v dochuti zacne dominovat jemna horkost. V dalsich salkach sa daju rozoznat jednotlive chute zvieravosti a ovocnosti. Prazdna salka tiez medovo vonia. Listky v konvicke su svetlozelene aj tmavozelene. Spicka jazyka vnima v dochuti prijemnu sladkost. Druhy nalev ma chute viac rozlisitelne. Najprv horkost potom zvieravost , ktore su na nosnej vlne plnej zelenej cajovosti so smotanovou texturou.  V dochuti sa zacne objavovat ovocnost , sladkost slin a chladivy vetrik. Treti nalev je najprv naherne ovocny a potom jemne zvieravy. Mangova ovocnost je aj v dochuti. Svrty nalev je prijemne zvieravy a potom ovocny. Tento caj niecim pripomina teple babie leto. Piaty nalev tiez potesil.

18 októbra 2013

Ji Liang Bulang 2013

Svetlooranzovy kristalovy prvy nalev je silne liecivo horky v chuti aj v dochuti.  Slovaci z hor by ho zaliali borovickou namiesto horca. Salka velmi jemne cokoladovo vonia, vlastne aj horkost pripomina kakao. Druha zalievka nezmenila farbu ani horkost. Chut je doplnena o steblovu sladkost, ktora umocnuje cokoladovost.  Tretia zalievka je trocha svetlejsia, ale stale velmi intenzivne horka a sladka. Listky v konvicke su velke a zelene. Stvrta zalievka okrem sladkej horkosti prinasa aj zvieravost. Mozno sa neskor objavi nieco zaujimave, ale horkosti uz bolo dost.

04 októbra 2013

Man Nui Bulang 2013

Svetlooranzovy prvy nalev je silne horky,  bez zvieravosti a ovocnosti. Prazdna salka vonia inak ako sheng pu-erhy zvyknu. Viac jemne vonavo. V dlhsej dochuti sa objavuju sladke tony a nieco co pripomina moj oblubeny Mannuo.  Podnebie sa zacina ochladzovat za skoro bezvetria. Listky v konvicke su svetlozelene s obcasnymi zhnednutymi okrajmi. Vonaju tiez neobvykle sladko. Druhy nalev nezmenil farbu a je stale horky. Velmi slaba zvieravost zdrsni podnebie. V dochuti zacina fukat silnejsi vetrik a po odozneni horkosti nastupuju sladke sliny. Listky v konvicke sa rozvinuli do slusnej velkosti. V tretom naleve konecne horkost slabne, zvieravost narastla a celkovo prevlada sladky dojem. V dochuti sladkost narasta slusnou davkou slin – horkost prijemne pretrvava. Stvrty nalev je prekvapivo tmavsi a horkosladky s naznakmi ovocia.  V dochuti sa prejavuje zvlastna plnost – oblaky v chladnom vetriku.Piaty nalev je tiez zaujimavy...svojou ovocnostou...pijem uz asi osmy nalev...